Informationen är endast avsedd för vårdpersonal i Sverige

logo Sanofi

Nyheter

Diabetes och COVID-19

Som ingen kan ha undgått så har COVID-19 pandemin ställt världen helt på ända. Den svenska sjukvården, liksom den i andra länder, håller för närvarande på ett remarkabelt sätt, att ställa om för att på bästa sätt, och med de resurser som kan uppbringas, möta pandemin. Vår främsta prioritet på Sanofi är just nu att säkerställa att patienter har fortsatt tillgång till våra läkemedel.

Det är viktigt att komma ihåg att patienter med diabetes är en särskilt utsatt grupp vid COVID-19 infektion. Dessutom påverkas diabetessjukdomen av infektionen vilket är viktigt att tänka på i omhändertagandet.

Den europeiska diabetologföreningen har en serie korta filmer om diabetes och COVID-19, bland annat en film med Professor Ketan Dhatariy som vänder sig till dig som träffar patienter med diabetes men som inte har detta som primär specialitet. EASD COVID-19 e-learning »

Vi vill också tipsa om Folkhälsomyndighetens information om COVID-19 som är tillgänglig på en rad språk förutom svenska via denna länk: Folkhälsomyndigheten »

Webinar om Diabets och Covid-19

Sanofi arrangerade ett webinar om typ 1 diabetes och Covid-19, med tre internationella föreläsare. Se gärna filmen här, den innehåller många tänkvärda och konkreta tips. Se filmen här

Webinar om Diabets och COVID-19

Läkemedelskonsultation

Insulin.se

Kontaktuppgifter